Είχαμε όμως αντισταθεί… by G. Margaritis

11 11 2008

Και ναι μπορεί να περιμένουμε εν αγωνίως τις βροχές αλλά ο έως τώρα καιρός δεν μας αποθαρρύνει ούτε μας κρατά μακριά από το καγιάκ. Προσπαθούμε να βρισκόμαστε σε ποτάμια ακόμα και όταν οι στάθμες τους είναι πιο χαμηλές από χαμηλές αποδεικνύοντας πως άμα πραγματικά θέλει κανείς μπορεί.pb080015

Πιστοί ως τώρα στην υπόσχεση που είχαμε δώσει στους εαυτούς μας να μην πάει στράφι ούτε αυτή η άχαρη περίοδος για το καγιάκ στην Ελλάδα προσπαθούμε κάθε Σαββατοκύριακο να κάνουμε κουπί ακόμα και σε σημεία που αρκετοί φίλοι και γνωστοί αναρωτιούνται ‘’μα αξίζει το κόπο’. Και η μόνη απάντηση που δίνουμε κάθε φορά ακόμα και στους ίδιους μας τους εαυτούς είναι ότι ‘Φυσικά και αξίζει’.

Τι και αν ο καιρός δεν λέει να μας κάνει την χάρη; Τι και αν οι προβλέψεις της ΕΜΥ πέφτουν έξω αφήνοντας μας έκπληκτους. Εμείς εκεί Αντιστεκόμαστε!!!

 

Για άλλη μια φορά λοιπόν το πρωινό του Σαββάτου μας βρήκε να φορτώνουμε σκάφη και εξοπλισμό και να ξεκινούμε αυτή την φορά για την Πελοπόννησο. Σχεδόν στη διαδρομή προς τον Άνω Λούσιο αποφασίσαμε και αλλάξαμε προορισμό ελπίζοντας πως η βροχή είχε κάνει το θαύμα της στον Ερύμανθο. Έτσι κατά το μεσημέρι προσεγγίζαμε τα Τριπόταμα. Το βρεγμένο οδόστρωμα και το λασπωμένο χωράφι στη είσοδο μας έκαναν προς στιγμήν να ελπίζουμε ότι θα είχε βάλει λίγο νερό σε σχέση με δυο εβδομάδες πριν που είχε δει το ποτάμι ο Σπύρος αλλά η στάθμη του νερού στον υδροδείκτη ήταν χαμηλή και η ώρα ήταν ήδη περασμένη.

 

Είπαμε όμως ‘Αντίσταση’ και θα γυρίσει ο καιρός.
Έτσι κατά τις 14:00 ο Σπύρος, η Χριστίνα και εγώ κωπηλατούσαμε τα πρώτα μέτρα του Ερύμανθου.

Η εικόνα του ποταμού στην αρχή ήταν απογοητευτική με τα σκουπίδια να κρέμονται από παντού ενώ η δυσοσμία της εισόδου θα μας ακολουθούσε για το πρώτο τουλάχιστον χιλιόμετρο. 

Παρά την χαμηλή στάθμη το ποτάμι δεν έπαυε σε κάποια σημεία να διατηρεί το ενδιαφέρον του άλλοτε δημιουργώντας περιοχές πίεσης και άλλοτε να χάνεται σε μικρές αλλά ‘άτσαλες’ πτώσεις.

Το κλασικό του πέρασμα βέβαια θα έπρεπε να το κάνουμε portage μιας και σχεδόν όλο το νερό έπεφτε από την δεξιά πλευρά της πτώσεις με άσχημες συνέπειες υποθέτω για όποιον θα βρίσκονταν εκεί.

Λίγο μετά το συγκεκριμένο πέρασμα, σε αρκετά τμήματα του ποταμού, βράχια που πιθανότατα έπεσαν κατά την διάνοιξη χωμάτινου δρόμου από την ΔΕΗ διαμόρφωναν μεγάλα Rock Gardens που θα μας προκαλούσαν σχεδόν μέχρι και την έξοδο.

 

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι με αυτή την στάθμη δεν θα είχαμε την πολυτέλεια για διαλείμματα και χαλάρωση αν επρόκειτο να βγούμε μέρα. Έτσι δέκα λεπτά προτού νυχτώσει για τα καλά προσεγγίζαμε την έξοδο στον υδροηλεκτρικό σταθμό της Λάμπειας.

Ναι μπορεί να κουραστήκαμε αρκετά ‘πυροβολώντας’ τα rock gardens χωρίς διάλειμμα, χωρίς ένα eddy για να προλάβουμε την νύχτα αλλά το συναίσθημα του να κωπηλατείς με το σούρουπο είναι κάτι παραπάνω από απερίγραπτο. Στο μυαλό μου ερχόντουσαν συνεχώς εικόνες από πτήσεις με αεροπλάνα και αεροπόρους που έχουν την πολυτέλεια να βλέπουν την ημέρα να σβήνει.

 

pb080011Την νύχτα θα την περνούσαμε στα ‘Πέτρινα Θεοχάρη’ στο χωριό Λεχούρι. Επιτέλους είχαμε βρει αξιοπρεπή διαμονή στην περιοχή σε κάτι πετρόχτιστα διώροφα σπιτάκια με τζάκι και καλόγουστη ξύλινη διακόσμηση. Το φαγητό στην πλατεία του Λεχουρίου ήταν απλά καταπληκτικό. Δεν ήταν ούτε η ποικιλία που μας ενθουσίασε, ούτε η ταχύτητα της εξυπηρέτησης αλλά η προθυμία και το χαμόγελο του ιδιοκτήτη σε συνδυασμό με την αγνότητα των υλικών. Μετά από καιρό θυμηθήκαμε πως είναι η γεύση της γνήσιας ντομάτας και της γνήσια μπριζόλας.

Την επόμενη ημέρα μετά από 35 περίπου χιλιόμετρα η Χριστίνα και η Έλενα ποδηλατώντας θα έφταναν στη βάση της Eco Action στο Λάδωνα.

Ο Σπύρος και εγώ θα είχαμε την ευκαιρία να κωπηλατήσουμε την ήρεμη αλλά όμορφη διαδρομή του.

Σε λιγότερο από μια ώρα είχαμε κάνει την κλασική του διαδρομή (που κάνουν οι βάρκες του ράφτινγκ) και ετοιμαζόμασταν πλέον για την επιστροφή. Άλλο ένα Σαββατοκύριακο είχε φτάσει στο τέλος του. Είχαμε όμως αντισταθεί.

 

 

Advertisements

Actions

Information

One response

12 11 2008
spyrosb

very well.empneush aparaithth sth zwh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: