xmas_(2)

2 01 2009

Η εκδρομή είχε σχεδιαστεί εδώ και δύο μήνες. Οι πρώτες συμμετοχές, του Γίαννη Κιτσαντά και του Θεολόγου Ταβουλάρη, έκλεισαν από πολύ νωρίς. Η εκδρομή βρέθηκε πλήρης, δύο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή της, χάρη στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης και επικοινωνίας του φίλου Γιώργου Μαργαρίτη. Σ’ ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την βοήθειά σου και για το χρόνο που διέθεσες.

Το concept της εκδρομής ήταν να γίνουν ημερήσια road trip από τη Χριστουγεννιάτικη βάση της σχολής, στο Χάνι Μπανιά, με στόχο την κατάβαση ποταμών περιμετρικά του Ευήνου. Τα ποτάμια που επιλέχθηκαν ήταν ο Ερύμανθος, τα Φιδάκια και ο Μόρνος.p1012339

 

1η ημέρα

 

p1012352Το ραντεβού με τους συμμετέχοντες ήταν στις 9:00 το πρωί στα Τριπόταμα. Οι συμμετέχοντες ήταν: Νίκος Ρώμπαπας, Θεολόγος Ταβουλάρης, Γιάννης Κιτσαντάς, Δημήτρης Σπυρόπουλος, Κώστας Πατέρας και Γιώργος Μαργαρίτης. Μετά από μία σύντομη ενημέρωση των συμμετεχόντων για την κατάβαση μπήκαμε γρήγορα στο νερό. pc260115Η στάθμη, 95 πόντοι, ήταν καταπληκτική. Η ομάδα κινείται δυνατά, με γρήγορο ρυθμό, εξαιτίας του κρύου, και ξεπερνάει όλα τα εμπόδια του Ερύμανθου με επιτυχία.

pc2600961Αυτή η κατάβαση προσέφερε διασκέδαση και παράλληλα τεχνική κατάρτιση και εμπειρία, αλλά έδωσε και το ερέθισμα για ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του αθλήματος.pc260177

 

2η ημέρα

 

Το Σάββατο το πρωί ταξιδεύουμε για το Μόρνο. Ύστερα από μία ώρα καθυστέρηση, αφού έχουμε αναγκαστεί να βάλουμε αλυσίδες για διακόσια μέτρα, φτάνουμε στο προορισμό μας. Έχουμε, βέβαια, στήσει τον Γιάννη Αδαμόπουλο που θα συμμετείχε στη κατάβαση αυτή. Δυστυχώς οι φόβοι μου επαληθεύτηκαν καθώς η στάθμη ήταν υπερβολικά χαμηλή. Έτσι, αναγκάζομαι να ακυρώσω την κατάβαση και να καταφύγουμε όλοι στο ξενοδοχείο της Συκιάς για καφέ.p1012416 Εκεί μας περίμενε ο διάσημος ξενοδόχος που μας διηγήθηκε, μέσα σε 10 λεπτά, μία ιστορία για την περιοχή ξεκινώντας από το 2ο  αιώνα π.Χ και φτάνοντας μέχρι και σήμερα και μπλέκοντας λίγο φυσική, μεταφυσική, πόκεμον και Χαρδαβέλα. Μετά από την περίεργη αυτή ιστορία αποχαιρετίσαμε τους kayaker των πρώτων ημερών και επιστρέψαμε στη βάση μας στο Χάνι Μπανιά.

 

3η ημέρα

 

p1012461Αφού υποδεχτήκαμε το νέο συμμετέχοντα Βαγγέλη Ιωαννίδη ξεκινήσαμε για την προγραμματισμένη μας κατάβαση στα κάτω Φιδάκια. Σ’ αυτή την εκδρομή οι συμμετέχοντες, μαθητές αλλά και φίλοι, ήταν πολλοί. Γιάννης Αδαμόπουλος, Νίκος Ρώμπαπας, Θεολόγος Ταβουλάρης, Βαγγέλης Ιωαννίδης, αλλά και Χριστίνα Δημητριάδη, Μίλτος Μεσσηνέζος(με kayak), Γιώργος Μαργαρίτης, Παναγιώτης και Άγγελος (οδηγοί ποταμού Alpin Club με hotdog). p1012490Η κατάβαση ήταν απίθανη παρόλο που η στάθμη ήταν χαμηλή. Το νερό ήταν κρυστάλλινο. Στην έξοδο όλοι ήμασταν χαρούμενοι καθώς είχαμε απολαύσει μια διαδρομή που κανένας δε είχε ξανακάνει. Σιγά σιγά φορτώσαμε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής, για το Alpin Club, όπου μας περίμενε ένα πλούσιο γέυμα.

pc280005

 

Το πιο επιτυχημένο ταξίδι της Brainwaves είχε έρθει στο τέλος του. Ήταν το πιο επιτυχημένο ταξίδι με κριτήριο τις συμμετοχές καθώς ήταν η πρώτη φορά που είχα πάνω από τρείς συμμετέχοντες ανά ημέρα.

Και του χρόνου!!!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: