Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ασφάλεια-Διάσωση Άγριων Νερών

20 01 2009

img_8736Η ασφάλεια και η διάσωση στο ποτάμι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τα αθλήματα του ποταμού. Από τον απλό ερασιτέχνη μέχρι τον επαγγελματία οδηγό, εκπαιδευτή, η ασφάλεια και η διάσωση είναι βασική προϋπόθεση. img_8746Αρκετά χρόνια τώρα, έχει πάρει και εμπορικό χαρακτήρα, σε μορφή σεμιναρίων. Τα σεμινάρια αυτά διαρκούν συνήθως από δύο εώς επτά ημέρες. Στόχος των σεμιναρίων είναι η εκμάθηση βασικών τεχνικών για μεγαλύτερη ασφάλεια στο ποτάμι. Ένα τέτοιο σεμινάριο, σε καμία περίπτωση, δεν αρκεί ώστε κάποιος να γίνει επαγγελματίας διασώστης. Χρειάζονται πολλά χρόνια στοχευμένης εκπαίδευσης, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για να θεωρηθεί κάποιος επαγγελματίας. img_8819Ένα τέτοιο σεμινάριο καλέστηκα να οργανώσω και να υλοποιήσω, για λογαριασμό της εταιρείας Alpin Club και της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ).img_8954 Το διήμερο οργανώθηκε με βάση την ύλη της βασικής εκπαίδευσης για την ασφάλεια και τη διάσωση της Βρετανικής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ, που ανήκω. Οι αποδέκτες του σεμιναρίου ήταν 40 ναυαγοσώστες της ΕΝΑΚ. img_8984Το σεμινάριο έγινε στις εγκαταστάσεις του Alpin Club και στην πίστα του Ευήνου, στο Χάνι Μπανιά. Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με πρωινή διάλεξη. Με τη βοήθεια του οπτικού υλικού της Βρετανικής ομοσπονδίας καλύψαμε με επιτυχία την ύλη. Συνεχίσαμε με ένα τετράωρο πρακτικής στην πίστα. Τέλος, ένα δύωρο debrief ήταν υπεραρκετό για να κλείσουμε την πρώτη ημέρα. img_9408Την δεύτερη ημέρα εμβαθύναμε, θεωρητικά και πρακτικά, στην ύλη που είχαμε διδάξει την προηγούμενη ημέρα και προσθέσαμε αρκετές τεχνικές σχοινιών.

img_9462img_9508Ένα γεμάτο διήμερο εκπαίδευσης είχε έρθει στο τέλος του και οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι πιστοποίησαν την επιτυχία του!

Advertisements

Actions

Information

One response

19 02 2009
videff

Hello! Great site! You are enjoying it very much!
We are a kayaking club from Bulgaria, one of the few in our country. We are happy to find people from neighbouring counties and our own who share the same passion for rivers, white and flat water.
Please, contact us, if you are interested in learning more about our rivers and activities. We could also benefit from your valuable experience with rivers in Greece and across Europe (we also make trips at least once a year to the same rivers you mentioned in your site).
Our website is: http://www.whitewater-bg.org, you can contact us in the forum: http://www.whitewater-bg.org/forum or by e-mail: wwkayak@abv.bg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: