Παιδικές κατασκηνώσεις με τη MILIAS CAMPS και το ALPIN CLUB

17 07 2009

Για δύο εβδομάδες βρέθηκα στην παιδική κατασκήνωση της Milias Camps και του Alpin Club στον Εύηνο ποταμό. Ο ρόλος μου εκεί ήταν η επίβλεψη της εγκατάστασης, η οργάνωση και επίβλεψη των δραστηριοτήτων ποταμού καθώς και η υλοποίηση του μαθήματος διάσωσης ποταμού.

P1010005Εδώ και 11 χρόνια στον Εύηνο ποταμό, στις εγκαταστάσεις του Alpin Club, η Milias Camps γνωστή στο χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων για παιδιά διοργανώνει καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Η συγκεκριμένη κατασκήνωση δεν είναι μια απλή κατασκήνωση στη φύση και οι λόγοι που τη διαφοροποιούν από τις άλλες είναι πολλοί. 

Χώρος καφέ (2)Καταρχήν οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης είναι ένα αυθεντικό raft camp δίπλα στο ποτάμι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των φιλοξενούμενων, ανεξαρτήτως ηλικίας, χωρίς να αλλοιώνει τη μαγεία της ζωής στη φύση. Το άριστα και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, εκτός από την άριστη γνώση του αντικειμένου της δραστηριότητας που έχει αναλάβει, χάρη στην ιδιαίτερη φιλοσοφία και κουλτούρα του προσεγγίζει τα παιδιά με τον ιδανικό τρόπο. P1010012Βοηθάει τα παιδιά να  απελευθερωθούν, να διασκεδάσουν, να αθληθούν με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να αγαπήσουν τα αθλήματα και τις δραστηριότητες στη φύση. Παράλληλα ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ξεπερνάει τα 60 παιδιά και ο αριθμός των παιδιών ανά δραστηριότητα δεν ξεπερνά το 10. Οι δραστηριότητες είναι πολλές, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, kayak, ιππασία, τοξοβολία, σκοποβολή, flying fox, rafting, διάσωση ποταμού, μπάνιο στη θάλασσα. toxobo;e 029Δεν ξεχνάμε το Canyoning,  που συνδυάζεται με camping και barbeque δίπλα στο ποτάμι.

P1010044

Advertisements

Actions

Information

3 responses

20 05 2012
Νίκος

Δεν ξέρω…

20 05 2012
Αλέξανδρος

Χαζό camp, μην Πάτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20 05 2012
Πέτρος

ΕΑΝ ΠΑΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: