Καγιάκ στον Καμνε’ί’τικο και τον Άσπρο από την ομάδα της Brainwaves ! ! !

5 01 2011

Φέτος είπαμε να σπάσουμε την παράδοση που μας θέλει Παραμονή Πρωτοχρονιάς και Πρωτοχρονιά στην Αθήνα και να κάνουμε το πρώτο μας ποτάμι στις 2 του μηνός και να ταξιδέψουμε μακριά από την Αθήνα με στόχο τις διακοπές και το καγιάκ .Έτσι η Παραμονή μας βρήκε στην γραφική Ελάτη μπροστά στο τζάκι να οργανωνόμαστε για τις επόμενες μέρες. Για την Πρώτη ημέρα του χρόνου το ενδιαφέρον μας κίνησε η διαδρομή του Καμνείτικου από Νεραιδοχώρι έως Πύρρα. Creeking λοιπόν στο πρόγραμμα αλλά και καινούρια διαδρομή επίσης.

Ο Καμνείτικος κυλάει ε μία πανέμορφη χαράδρα γεμάτη Έλατα. Η στάθμη χαμηλή λόγω παγετού αλλά και σχετικής χειμερινής καλοκαιρίας. Στα πρώτα του μέτρα ο Καμνείτικος χαλαρός με αρκετά φρακαρισμένα δέντρα να μας δυσκολεύουν να περάσουμε μας οδηγεί σε μία απότομη δεξιά στροφή. Από εδώ και για το επόμενο χλμ το σκηνικό αλλάζει , περισσότερη κλίση , μεγαλύτερα βράχια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποια περάσματα αλλά πάντα όχι δυσκολότερα από class IV και  ένα portage . Μετά από 2μιση ώρες ήμασταν στην έξοδο και έτοιμοι για ένα ζεστό καφεδάκι. Τις επόμενες ημέρες πήραμε τους δρόμους αναζητώντας νέες διαδρομές. Το αποτέλεσμα ήταν να βρούμε πολλές διαδρομές πανέμορφες αλλά εικάζω ότι είναι διαδρομές που δεν ξεπερνούν σε βαθμό δυσκολίας το class III.

Το τέλος του ταξιδιού μας βρήκε να κωπηλατούμε ένα μικρό διαμάντι τον ποταμό Άσπρο. Αν και η στάθμη χαμηλή χάρη στο καταπληκτικό πέτρωμα που σε ορισμένα κομμάτια του έχει ύφος bedrock χαρίζει φανταστικά aerial moves αλλά και η ομορφιά του είναι πραγματικά μαγευτική.

Ο καλύτερος τρόπος να κλείσει το Πρώτο καγιακοταξίδι του Χρόνου!!!

Καλή Χρονιά σε όλους από την σχολή καγιάκ BRAINWAVES !!!

Advertisements

Actions

Information

2 responses

18 04 2011
Νίκος Μαυρής

Μπράβο παίδες για Καμνείτικο και Άσπρο.
Η πανοραμική φωτό Σπύρο του Καμνείτικου είναι το portage? Δεν το έχω κάνει το κομάτι πάνω από Πύρα. Με περισσότερο νερό τι δυσκολίες υπολογίζεις;

19 04 2011
spyrosb

Γεία σου Νίκο.
Ο Καμνειτικος πολύ μέτριος με πολύ νερό μπορεί και να αξίζει αλλά δεν πιστεύω.Το portage θα υπάρχει πάντα είναι μία κατολίσθηση παλιά.Μέχρι ΙΙΙ+ ο Καμνειτικος όσο νερό και αν έχει αλλά φυσικά είναι πανέμορφα.
Ο Ασπρος πάντα πανέμορφος θα είναι μικρός παράδεισος.!!!
Καλό καγιάκ!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: