Τα Θεοφάνεια , η πλημμύρα , η πρώτη κατάβαση ,η σχολή προχωρημένων, ο Ερύμανθος .

17 01 2012

Κάθε χρόνο η σχολή καγιακ Brainwaves διατηρεί την παράδοση και τα Θεοφάνεια μας βρίσκουν στην περιοχή του ποταμού Ερύμανθου.Ερύμανθος Το διήμερο ή τριήμερο ταξίδι καγιάκ στοχεύει στην βελτίωση της τεχνικής και την ανάπτυξη τακτικής με τις πιο προχωρημένες μεθόδους εκπαίδευσης.

Φέτος η σχολή καγιακ βρέθηκε νωρίτερα στην περιοχή για να υλοποιήσει τρεις ημέρες βελτίωσης τεχνικής στον ποταμό Ερύμανθο και να ολοκληρώσει την πρώτη φάση της σχολής προχωρημένων.

Με αρκετά καλό καιρό και καταπληκτικό νερό αυτές οι μέρες κατάφεραν να χαρίσουν στο μαθητή αρκετή γνώση και προσωπική ανάπτυξη μαζί με πολύ όμορφες εικόνες από την Ερυμάνθεια φύση.

Και ενώ η εβδομάδα προχωρούσε γλυκά και όμορφα με το πρώτο σκέλος εκπαίδευσης να ολοκληρώνετε τέλεια, οι ανησυχίες για την έκβαση του καιρού παρακολουθώντας τις προβλέψεις πρωί-απόγευμα βγήκαν αληθινές.

Tasting the flood. Erymanthos

Με σημείο συνάντησης το χωριό Τριπόταμα και ώρα συνάντησης τις 10 το πρωί για τους συμμετέχοντες, βρέθηκα στα Τριπόταμα από τις 9 και το θέαμα της στάθμης δεν ήταν καθόλου αισιόδοξο. Tasting the flood. Lampeia torrentΗ ισχυρή καταιγίδα συνεχιζόταν χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας-βελτίωσης με έκανε να ανησυχήσω για όλο το τριήμερο μιας και το νερό ήταν υπερβολικό και η στάθμη είχε ξεπεράσει κατά πάρα πολλά κυβικά το όριο της υψηλής στάθμης. Χαλαρό καφεδάκι με τους συμμετέχοντες συζήτηση για τα προγνωστικά των επόμενων ημερών μιας και σίγουρα ο Ερύμανθος για εκείνη την ημέρα και την επόμενη ήταν απαγορευμένη περιοχή για εκπαίδευση, ίσως την τελευταία μέρα ανάλογα την έκβαση του καιρού. Η Παρασκευή λοιπόν κύλισε χαλαρά για τους συμμετέχοντες.

First Descent by Brainwaves.

Η επόμενη μέρα μας βρήκε με πιο αισιόδοξα μηνύματα, επιτέλους ήλιος, αλλά τα ρέματα και τα ποτάμια ακόμα με υπερβολικό όγκο νερού. Είχα βέβαια την επιλογή ενός ποταμού που σπάνια τρέχει και δεν τον είχα κατέβει ακόμα μιας και δεν τον είχα πετύχει ποτέ με αρκετό νερό.(Ζητώ συγνώμη που δε θα δώσω παραπάνω πληροφορίες μιας και θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο Ελληνικός Οδηγός για τα Ποτάμια της Ελλάδας που είναι σε φάση συγγραφής).

Σχολή προχωρημένων Ερύμανθος υψηλή στάθμη.Η τελευταία μέρα βρήκε την ομάδα με ανεβασμένη διάθεση και υψηλή στάθμη στον Ερύμανθο.

Σχολή προχωρημένων Ερύμανθος

Με εκτίμηση

Σπύρος Μπαρμπαρέσος.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: