Greece River Guidebook ! ! ! Ελληνικός οδηγός ποταμών!!!

1 05 2012

Φέτος η σαιζόν είχε λίγα posts από μέρος μου και ζητώ συγνώμη γι αυτό. Έρχομαι να σας διαβεβαιώσω πως μιας και τα δρώμενα ήταν πάρα πολλά σιγά σιγά θα σας παραθέσω αρκετές καγιακο-ιστορίες σε χρονικό διάστημα που να ταυτίζεται με την ολοκλήρωση της συγγραφής του βιβλίου , Οδηγός καγιάκ για τα ελληνικά ποτάμια.

Εδώ, στην Brainwaves, μας αρέσει ότι κάνουμε να το κάνουμε σωστά έχοντας τον πήχη πολύ ψηλά. Πρώτα απ όλα για να αποκτήσουμε την γνώση για ένα τέτοιο εγχείρημα ο κόπος ήταν τεράστιος και ο δρόμος ιδιαίτερα μακρύς. Το μεγαλύτερο μέρος έχει ολοκληρωθεί, η συλλογή πληροφοριών, φωτογραφιών και βίντεο αλλά και αρκετό μέρος από την συγγραφή. Χρειάστηκαν 3 χρόνια έρευνας, 2 χρόνια συνεχόμενης και συστηματικής κωπηλασίας και φυσικά πολλά χρόνια υπόβαθρο, αλλά και αρκετοί κωπηλάτες υψηλού επιπέδου, Έλληνες κ ξένοι, οι οποίοι στήριξαν κ στηρίζουν με όλο τους το είναι αυτή τη προσπάθεια.

Το βιβλίο αυτό έρχεται να σημάνει τη νέα εποχή και να εγκαταστήσει το σύγχρονο και μοντέρνο καγιάκ στην Ελλάδα. Θα δώσει μια οπτική διαφορετική στα Ελληνικά ποτάμια καθώς η βαθμολόγηση της δυσκολίας των ποταμών θα διαφέρει πολύ σε σύγκριση με τα προκάτοχα βιβλία όπως και οι περιγραφές αλλά και οι στάθμες, σημαίνοντας το τώρα και το μέλλον. Επίσης, καταφέραμε και ανοίξαμε 9 καινούριες διαδρομές, που κατά την γνώμη μου είναι πολύ καλές και για όλα τα γούστα. Ότι περιγράφεται στον οδηγό έχει κωπηλατηθεί και κάποια portages, επίσης, έχουν κωπηλατηθεί και αυτά κατά ένα μεγάλο μέρος. Γιατί αναλαμβάνοντας την ευθύνη της συγγραφής ενός βιβλίου- οδηγού και σεβόμενος πρώτα απ”ολα τη δουλειά και το κόπο που έχει καταβληθεί αλλά και την κοινότητα του καγιάκ έπρεπε να παρθούν και αρκετά ρίσκα. Κάποια κομμάτια που ήταν αδύνατον να κωπηλατηθούν, φυσικά, τα παρακάμψαμε. Γευτήκαμε διαδρομές με πάρα πολύ νερό, και προσπαθήσαμε όπου υπήρχε αμφιβολία να επιστρέψουμε για να τα ξανακωπηλατίσουμε με διαφορετικές στάθμες και να βεβαιωθούμε για τα περάσματα.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα μιας και όσοι παρακολουθείτε την παγκόσμια σκηνή βλέπετε την ταχύτητα εξέλιξης τα τελευταία χρόνια , και σας το επιβεβαιώνω και εκ των έσω από την εμπειρία μου ως εκπαιδευτής στην εταιρεία Gene17.

O σκοπός του βιβλίου είναι πολύ απλός. Συγγράφοντας ένα βιβλίο με μοντέρνο τρόπο, σημαίνοντας πληροφορίες με τον διεθνή κώδικα, δίκαια και αληθινά με τα σημερινά δεδομένα της παγκόσμιας κοινότητας, παραθέτοντας όμορφες φωτογραφίες, ευελπιστούμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον πολλών περισσότερων ξένων ομάδων για τα ελληνικά ποτάμια, αλλά και την ευκαιρία στην αναπτυσσόμενη ελληνική κοινότητα να απολαύσει πολλές περισσότερες διαδρομές.

 

Με εκτίμηση

Σπύρος Μπαρμπαρέσος

Advertisements

Actions

Information

4 responses

2 05 2012
Harris Loukopoulos

Spyro, eimai sigoyros oti gia ton xrono poy afierwses k thn epimonh poy epedeikses that einai mia pollh endiaferoysa doyleia! Anypomonoyme!! Harris

4 05 2012
spyrosb

Χάρη ευχαριστώ πολύ να’σαι καλά!!!Καλές καταβάσεις!!!

19 05 2012
Νίκος Μαυρής

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το νέο οδηγό ποταμών, τόσο για τις “νέες ανακαλύψεις” που ξέρουμε πως περιέχει, όσο και για τη new school προσέγγιση. Θα είναι σίγουρα ένα πολύ καλό εφόδιο τόσο για τους Έλληνες καγιάκερς, όσο και για αυτούς που επισκέπτονται για καγιάκ τη χώρα μας απ’ όλο το κόσμο. Είμαι σίγουρος πως αυτός ο οδηγός όταν κυκλοφορήσει θα φέρει νέα επισκεψιμότητα στα ελληνικά ποτάμια, αλλά και θα εμπνεύσει ακόμα περισσότερους Έλληνες καγιάκερς να γνωρίσουν την ίδια τους τη πατρίδα.

6 06 2012
spyrosb

Νίκο ευχαριστώ να σαι καλά και να χαιρεσαι την οικογενειά σου. Η προσπάθεια που καταβάλετε για αυτο το βιβλίο είναι τεράστια και ελπίζω να σταθεί των προσδοκιών και συνεισφέρει θετικά και αποτελεσματικά στο κόσμο!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: