Αώος , Άνοιξη 2012. Μία αγαπημένη κατάβαση !!!

20 09 2012

 

Με ερέθισμα την νέα σαιζόν θα σας παραθέσω την ιστορία από μία αγαπημένη μου ημέρα στο ποτάμι κατά την διάρκεια της διετούς απασχόλησης μου για τον Ελληνικό οδηγό ποταμών.

Η άνοιξη του 2012 ήταν από τις καλύτερες χρονιές της τελευταίας δεκαετίας μιας και ο χειμώνας ήταν εξαιρετικά βαρύς και τα αποθέματα χιονιού γιγάντια για τα δεδομένα μας με αποτέλεσμα τα ζητούμενα «πίεση στη κουτάλα του κουπιού μας» και «μπόλικο νεράκι κάτω από το σκάφος μας» να μας δίνονται απλόχερα.

Βωβούσα 10 το πρωί , ήλιος με δόντια και με υδροδείκτη στους 75 πόντους φαντάζουν ιδανικά. Όλα έτοιμα για να γευτούμε τον πάνω Αώο και να τον εγκαινιάσουμε για φέτος μιας και θα ήμασταν η πρώτη ομάδα για φέτος. Οι εικόνες μαγευτικές αφήνοντας την Βωβούσα και η άγρια φύση να μας δείχνει όλο της το μεγαλείο από την χλωρίδα και την πανίδα της και παράλληλα να μας δίνει και το χρόνο να ζεσταθούμε πριν εισέρθουμε στο πανέμορφο bedrock φαράγγι. Από αυτή τη στάθμη και πάνω το ποτάμι αλλάζει μέσα στο φαράγγι και χρειάζεται συγκεκριμένη τακτική για να προχωρήσεις γρήγορα και δυναμικά μιας και η συνολική απόσταση που πρέπει να διανύσεις δεν είναι καθόλου αμελητέα αλλά και η δυσκολία με αυτή τη στάθμη είναι δίκαια class IV. Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν θα δώσω αλλά θα σας διαβεβαιώσω πως ολοκληρώντας καθαρότατα το φαράγγι της Βωβούσας μέσα σε 3,5 ώρες τα χαμόγελα και η ευχαρίστηση δεν κρύβονται.

Μετά την ένωση με τον Διστρατιώτη ο οποίος ήταν πλημμυρισμένος , ο όγκος νερού είχε αυξηθεί και θύμιζε λιγάκι από Νορβηγία.

Στα ήρεμα κομμάτια γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, οργανώσαμε την τακτική μας για τα 2 μεγάλα περάσματα του Μεσαίου Αώου μιας και όλα θα ήταν καλυμμένα όπως έδειχναν τα σημάδια.

Ύστερα από  ένα σύντομο scouting στη σπασμένη γέφυρα και αρκετά πριν ,τα παιδιά αποφάσισαν να το περπατήσουν μιας και το πέρασμα ήταν απαιτικό και χρειαζόταν λίγο περισσότερη ακρίβεια οπότε ο καθένας πήρε το δρόμο του άλλος τον υδάτινο και άλλος τον παραόχθιο. Το Long John στην αρχή του ήθελε να ξέρεις ακριβώς που πηγαίνεις αλλά γρήγορα όλοι μαζί το καθαρίσαμε και πρακτικά όλες οι δυσκολίες βρίσκονταν πίσω μας.

Βωβούσα- Παλαιοσέλι 5,30 ώρες. Μία ημέρα καγιάκ , γεμάτη δύναμη και έμπνευση να συνεχίσουμε το έργο του βιβλίου το οποίο πραγματικά με ανάγκασε να πιέσω καταστάσεις μέσα στο νερό για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να είναι δίκαιο για εμένα τουλάχιστον.

 

Καλή σαιζόν σε όλους!!!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: