Stories from UK

Devon Road Trip, Ιανουάριος 2007

Ύστερα από τις γιορτές των Χριστουγέννων, δηλαδή την έντονη δουλεία στο ποτάμι, ήρθε ένα αναπάντεχο κάλεσμα από το Simon Westgarth για ένα τριήμερο στην Αγγλία, στο River Dartmoor Park. Το πάρκο αυτό είναι σημείο συνάντησης των Άγγλων kayaker και βάση της BCU όσων αφορά το Kayak wild-water.

Το τριήμερο θα περιλάμβανε πολύ θεωρία, καθώς ο Simon είχε κανονίσει να παρακολουθήσω την εκπαίδευση της BCU για την πιστοποίηση του εκπαιδευτή Kayak, λίγο ποτάμι και καλή παρέα. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα την Ελενίτσα και αποδεχτήκαμε την πρόσκληση. Όλα ήταν κανονισμένα από τον Simon, όπως πάντα, εκτός από τον τρόπο που θα φτάναμε στο Devon.

Αφού κλείσαμε εισιτήρια, νοικιάσαμε αυτοκίνητο, εξοπλιστήκαμε με χάρτες, χωρίς να το καταλάβουμε βρισκόμασταν χαμένοι στο Heathrow. Έχοντας το άγχος της ανάποδης οδήγησης και της βραδινής αναζήτησης του προορισμού μας μετά από 300 χλμ. και χίλια ζόρια βρεθήκαμε σε ένα τεράστιο πάρκο δίπλα στον ποταμό Dart, με πελώρια δέντρα, πολλές γέφυρες και κανένα ίχνος ανθρώπινης ζωής. Ευτυχώς δεν πέρασε πολύ ώρα και ο άνθρωπός μας εμφανίστηκε. Μας τακτοποίησε στο δωμάτιό μας και δώσαμε ραντεβού το πρωί για να οργανωθούμε.

Ξυπνώντας το πρωί άνοιξα τις κουρτίνες του δωματίου και το θέαμα που αντίκρισα ήταν μαγικό. Βρισκόμουν σε ένα καταπράσινο πάρκο και απέναντι μου, στο πάρκιν υπήρχαν αμέτρητα αυτοκίνητα με kayak στις σχάρες και γύρω γύρω κόσμος να προσπαθεί να οργανωθεί, να ξεφορτώνει σκάφη. Μία εικόνα που όλοι οι kayaker στην Ελλάδα θα ευχόμασταν να ζούσαμε κάθε φορά που είμαστε στο ποτάμι. Με την διάθεση μας πολύ ανεβασμένη, ετοιμαστήκαμε γρήγορα για να κερδίσουμε κάθε λεπτό που είχαμε στη διάθεσή μας. Φτάσαμε στην αίθουσα πρωινού που ήταν όλοι μαζεμένοι και απολαμβάνοντας το πλούσιο αγγλικό πρωινό φτιάξαμε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

Με τα πολλά, η ώρα πήγε 10 και η Ελενίτσα μας πήγε στην είσοδο για να κάνουμε μια εύκολη διαδρομή 3 χλμ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το νερό που ήταν παγωμένο και μαύρο, αλλά και ο κόσμος που ήταν μοιρασμένος σε παρέες διαφόρων ηλικιών και πλήρωνε συνοδό για να κατέβει το ποτάμι. Η κατάβαση τελείωσε γρήγορα και αφού αλλάξαμε γρήγορα ξεκίνησε το θεωρητικό κομμάτι. Μετά από 5 ώρες μάθημα με τον Lee Pooley, καθηγητή kayak στο Πανεπιστήμιο του Exeter, ήρθε ο Simon και η Ελενίτσα να με πάρουν για φαγητό. Πήγαμε σε μια ωραία pub στο διπλανό χωριό, στέκι όλων των kayaker. Φάγαμε και ήπιαμε μπύρες (οι Άγγλοι, όχι εμείς) με τον Ουαλό αντιπρόεδρο της BCU και τον εκπρόσωπο της Dagger Europe, Paul Robertson. Τελειώσαμε τη βραδιά πίνοντας κρασί στο σπίτι του Simon και παρακολουθώντας βίντεο από την τελευταία επίσκεψή τους στη Χιλή, με sea-kayak, και στη Νέα Ζηλανδία με kayak. Εικόνες παραμυθένιες και ιστορίες που όλοι μας θα θέλαμε να πρωταγωνιστούμε.

Κάπως έτσι κύλισε και η επόμενη ημέρα του ταξιδιού και έφτασε η Δευτέρα, η ημέρα της επιστροφής.

Advertisements%d bloggers like this: